Suppe er bare sådan så skønt på en blæsende dag, så efter en god tur i skoven med ungerne lavede jeg den her suppe.
Ingredienser:
- 2 porrer
- 1 hokkaido-græskar
- 400 g. kalkun eller kylling i tern (kan udelades for en vegetarudgave)
- 5 skiver frisk ingefær (fjern dem inden servering)
- 1 rød peberfrugt
- 1 mellemstor squash
- 1 bundt snitbønner
- 1 bakke cherrytomater
- 1 liter god fond eller bouillon
- 2 dåser kokosmælk
- 1/4 l. piskefløde
- 4 måleskere husk
- salt
- peber
- sød paprika
- karry
- evt. stærk paprika og chili
Fremgangsmåde:
- Rens og skær porrer i skiver, fjern kerner fra hokeidoen og skær den i tern.
- Svits porrerne til de bliver blanke og tilsæt hokkaido. Svits i fem minutter. Tilsæt 1 liter fond og lad det simre i et kvarter.
- Imens skærer du dine grøntsager i tern.
- Blend porrer, hokkaido og fond og tilsæt kokosmælk, fløde og husk. Rør godt rundt mens du tilsætter husk, så det ikke klumper. Tilsæt herefter skiveskåret ingefær (bare med skræl på).
- I en anden pande steger du kalkuntern til de er gennemstegte, tilsæt grøntsager (undtagen cherrytomaterne) og lad dem stege med i et minut, tilsæt derefter krydderier, rør rundt og bland det i suppen.
- Tilsæt til sidst cherrytomaterne og lad dem blive varme i suppen.
- Server gerne med hakkede cashewnødder og evt. LCHF-brød. Vi spiste den med kerneknækbrød til – mums! Husk at fjerne ingefærsstykkerne. Min far overså et stykke, hvilket medførte et godt grin til mig og vores datter. 🙂
Det smarte med ovenstående suppe er, at du fint kan lave den med andre grøntsager – sukkerærter, spidskål, gulerødder (hvis du er til en smule rodfrugter) osv.